barbican 001

 

Barbican

This is a one-bedroom apartment in Thomas More House at the Barbican. When our client bought the flat it retained most of its original fabric including the bathroom and WC but the kitchen had been completely removed and replaced by one with no relationship in design to its predecessor.

The client was very keen to have the kitchen reinstated as close to the original as possible, so we designed it in that spirit: as a pod with white-and-stainless-steel cabinets. We also kept the cabinet detailing very much in line with the original. The ‘kitchen pod’ is enclosed by a series of cherry panels and doors, which cover a cloaks cupboard and dining room cabinets.

Since the original sliding doors separating the study area had been removed by the previous owner we designed a new set to allow the space to be divided again and provide a spare room for guests.

The master bedroom was fitted with a bespoke bed and bedside tables. A purpose-designed shelving unit acts as a headboard whilst also facilitating a dedicated dressing area.

A stripy carpet has been fitted throughout the apartment where the original doors and door furniture have been retained.