BackBack

Neo Bankside

Apartment, London

Year:
2014


Client:

Private Client

The client asked Azman Architects to re-plan the living area in the Neo Bankside development, designed by RSHP, to maximise the available space, while introducing a separation between the kitchen and living room.

The existing kitchen was stripped out and a new unit in lacquered MDF and walnut veneer was designed, separating the kitchen from the dining area. This unit serves as a dining cabinet on one side and houses kitchen appliances on the other.

A second unit, in walnut and bronze, creates a study. Lacquered shutters were fixed to the back of the unit so that the study can be screened off from the living area when desired.

The solid doors that acted as the living room entrance were replaced with a single door and full height fixed glass panel – allowing a full view of St Paul’s Cathedral upon entrance to the apartment.